3 rychlé silvestrovské ňamky

Ahojky všichni fitnessáci!

Dneska jenom tak na skok, protože oslavy už u nás pomalu jedou v plném proudu. :)
Dovolte mi, abych vám všem do nového roku popřála všechno nejlepší, nejkrásnější, hlavně hodně zdraví, štěstí, a aby se vám všem moc dařilo a aby vás těšilo i vaše okolí!! <3 Nezapomínejte věřit v sebe, vaše schopnosti a rozhodně na sobě pracujte i nadále, protože se vám to vrátí a vyplatí. Já ve vás věřím!! A jsem si jistá, že i když je vaše cesta trnitá, rozhodně se přes ní dokážete dostat až do vysněného ráje.
No a jestliže ještě nemáte jednohubky nebo něco k snědku na dnešní večer a nechcete "prasit", přináším vám takové 3 tipy na rychlé ňamky, které zvládne snad každý! :) Věřím, že máte kvůli zítřejšímu státnímu svátku nakoupeno, takže pojďme rovnou na to! :)
Jinak tyhle jednohubky rozhodně nemusíte dělat jenom na Silvestra, ale klidně na jakoukoliv jinou slavnostnější příležitost, ať už se jedná o oslavy narozek, svátků nebo třeba svateb! Takže doufám, že je vyzkoušíte, a že budete spokojeni. :)



1. Špaldové mini pizzičky - zhruba 26 kusů


Ingredience, které budeme potřebovat:

Těsto:
* 200g celozrnné špaldové mouky
* 10g čerstvého droždí
* 2 lžíce olivového oleje
* 1/4 lžičky kokosového cukru
* sůl
* voda (zhruba 100ml)

Náplň:
* 1 light mozzarella
* 100g rajčatového protlaku
* 3 plátky Schwarzwaldské šunky
* oregáno, sůl, pepř


Droždí si rozdrobíme v mističce na kousky, přidáme k němu kokosový cukr a zalijeme ho kouskem vlažné vody. Kvásek pak necháme odstát na teplém místě. Smícháme si mouku a sůl, přidáme olivový olej, kvásek a vodu podle konzistence těsta. To si pěkně zpracujeme a necháme ho odpočinout v misce pod utěrkou na teplém místě zhruba 1 hodinku.




Po jeho mírném vykynutí si pomoučíme vál, těstíčko rozválíme a vykrájíme kolečka. Na ty pak mažeme směs z rajského protlaku, pepře, soli a oregána. Mozzarellu si nastrouháme a poklademe ji nahoru. Na každou mini pizzu pak můžeme položit kousek šunky. 



Dáme do rozpálené trouby a pečeme 10 minutek na 200°C.


2. Hummus ze sušených rajčat se zeleninou



Ingredience na hummus ze sušených rajčat:

* 1 plechovka cizrny
* 5 sušených rajčat
* 3 lžíce oleje ze sušených rajčat
* sůl
* asi 1/3 skleničky vody


Cizrnu si spolu s olejem, sušenými rajčaty a solí vložíme do mixéru. Začneme mixovat a postupně přidáváme podle potřeby vodu. Vznikne nám hladká a lahodná pomazánka. Jednoduché a rychlé jako facka, co říkáte?! :) <3


Podáváme se zeleninou jako dip anebo mažeme na celozrnné bagety jako pomazánku. :)

3. Česneková pomazánka


Ingredience na česnekačku:

* 1 nízkotučný tvaroh
* 1 vanička Lučiny
* 4 stroužky česneku
* sůl, pepř (+ používáme papriku a Tzatziki koření z Lidlu, které pomazánku dokonale zjemní! :))


Postup je taktéž velmi jednoduchý. Tvaroh si rozmícháme s Lučinou, přidáme lisované stroužky česneku a pak už jen dochutíme pepřem, solí, popř. nějakým jiným kořením, které máme rádi.


Tak a to by bylo dneska všechno! :)
Děkuji vám za vaši přízeň v roce 2016, jsem hrozně šťastná, že vás, čtenáře, všechny mám, a že navštěvujete můj blog! Mějte se všichni moc krásně a doufám, že se uvidíme i příští rok! :) <3
Vaše






Komentáře