Rychlý hráškový krém se ztraceným vejcem ♥

Tak si to představte!

Už za necelé 2 týdny (28.4.2018) nás s bráchou a partou kamarádek čeká první sparťanský závod, konkrétně v Kutné Hoře. Už asi od ledna se snažím v rámci každého tréninku udělat alespoň pár angličáků, kliků, planků a pár dalších cviků s vlastní vahou, které by mi mohly v závodě dopomoci, a teď to má pomalu přijít...

Jsem hrozně nejistá, nervózní, mám strach, ale už se hrozně moc těším a zároveň cítím tak velkou vnitřní motivaci snad jako nikdy! Vždyť já bych mohla vyhrát první medaili ve svým celým životě! Neuvěřitelný... a ještě neuvěřitelnější je, že už je to pomalu tady.

A stejně tak je tu ale i dnešní recept na snad nejrychlejší a nejjednodušší polévku na světě! Na hráškový krém, který naprosto miluju. Ta jeho slaďounká chuť a krásná, sytá, zelená barva ve mně evokují to nejkrásnější roční období ze všech - jaro. ♥

Pojďte si udělat kousek jara i u vás doma...



Na 4 porce budeme potřebovat:

* 1 pytlík mraženého hrášku
* 1 menší konzervu hrášku (volitelné, není nutná)
* 4 vejce (pokojové teploty)
* sůl, pepř, chilli
+ na dozdobení: slunečnicová semínka, pórek, trochu cottage sýra nebo smetany


Postup:

1. Postup je opravdu velmi jednoduchý. V hrnci smícháme mražený hrášek s dobře opláchnutým hráškem z konzervy a promícháme. Hrášek rozehřejeme.



2. Do hrnce pak přilijeme asi 1,5 l vařicí vody a povaříme zhruba 15 minut.


Mezitím, než se nám hrášek udělá, si můžeme připravit ztracená vejce. Jejich příprava je taktéž jednoduchá, avšak zrádná, a tak se mi vajíčka do receptu samozřejmě nepovedla udělat tak, jak bych si představovala. :D 

4. V menším hrnci necháme přejít vodu varem, poté stáhneme teplotu tak, aby voda jen občas zabublala. Přidáme asi 2 lžíce octa (aby nám bílek držel lépe pohromadě) a můžeme i osolit. Vejce budeme připravovat po jednom.


5. Každé vajíčko si nejdříve opatrně vyklepneme do misky. Koncem vařečky pak uděláme v hrnci s vodou vír, do kterého z větší výšky vyklepneme vejce. Zde je důležité pracovat opravdu svižně. 


6. Vejce povaříme ve vodě asi 2-3 minutky a pak ho přendáme do další mísy se studenou vodou.

7. Jakmile budeme mít vajíčka hotová, rozmixujeme si hrášek s vodou na jemné pyré tyčovým mixérem. Dochutíme solí, pepřem a trochou chilli a můžeme podávat!


8. Polévku servírujeme se ztraceným vejcem na vrchu, posypanou slunečnicovými semínky a chilli kořením, popř. sýrem cottage. :) Dobrou chuť! ♥