Celozrnný palačinkový dort s ovocem

Krásný druhý říjnový den!

Je neuvěřitelné, jak rychle ten čas plyne... ještě teď vidím barevnou a rozpálenou Barcelonu, kde jsme byli s přítelem na začátku července... a pak se vrátím do reality a venku už je po ránu sotva pár stupňů nad nulou a podzim v plném proudu...

Dnešní recept je takovým ztělesněním mojí zasněnosti. Je lehký, svěží a chutná po jahodách, ale i švestkách, a spojuje tak v sobě chutě léta i podzimu.

Na jeho přípravu budete potřebovat maximálně hodinku a věřte mi, že jeho přípravu zvládnou i úplní začátečníci. :) Rozhodně se není čeho bát!



Na dort budeme potřebovat:

Palačinky:

* 300 g celozrnné špaldové mouky
* 600 ml polotučného mléka
* 4 vejce
* stévie dle chuti

Krém:

* 150 g mražených jahod
* 150 g švestek
* 1,5 polotučného tvarohu (375 g)
* stévii dle chuti

Dozdobení:

* sušené ovoce, oříšky, vločky, zdravé Raffaello, hořká čokoláda

Postup:

1. V míse si smícháme nejdříve mokré ingredience na palačinky - mléko a vejce. Dobře prošleháme a přisypeme mouku a stévii. Mícháme do té doby, než se na hladině začnou objevovat malé bublinky a necháme chvíli odpočinout.

2. Mezitím si rozpálíme pánev s trochou oleje. Poté smažíme palačinky - nemusejí být úplně tenké. Těsto na palačinky často mícháme, protože celozrnná mouka má horší sací schopnost.


3. Jakmile máme palačinky usmažené, připravíme si krém. Rozmrazené jahody si spolu se švestkami a trochou stévie rozmixujeme dohladka a přimícháme do tvarohu. Vzniklým krémem pak promazáváme jednotlivé vrstvy dortu. Na jednu palačinku stačí zhruba 1,5 lžíce krému. Horní palačinku necháme bez krému.



4. Dort dáme ztuhnout do lednice alespoň na 2 hodiny, ale nejlepší je nechat ho tam přes noc. Palačinky tak hezky nasáknou krém a všechny chutě se dobře propojí. :) Já jsem pak už jenom dort dozdobila tím, co jsem měla po ruce - sušeným a čerstvým ovocem, hořkou čokoládou a Raffaello kuličkami, na které najdete recept ZDE.



Doufám, že recept vyzkoušíte a dáte vědět, jak se povedl!
Mějte krásný podzim... ♥

Vaše KateFit29

Komentáře