Fit jablečná buchta

 Krásný zasněžený den! ❅


Doufám, že si ho užíváte v poklidu, nejlépe s hrnkem dobré kávy a úsměvem na tváři. :) Poslední dobou mi myšlenky lítají všude kolem, v hlavě mám spoustu věcí, na které pak úspěšně zapomenu, a tak si chvílí strávených pod dekou s něčím dobrým (čti touhle buchtou) užívám o to víc!


Tuhle jablečnou buchtu peče moje mamka už od mého dětství, je vláčná, jemně sladká a strašně dobrá! Co víc, vytunily jsme ji spolu do takové podoby, že už není jenom zákuskem ke kávě, ale plnohodnotnou součástí denního jídelníčku, zvládnete ji fakt za chvilku a je to snad ta nejjednodušší buchta na přípravu! Na celý plech přijde jen 1/4 hrnku cukru, proto jestli máte doma strávníky, kteří sladí víc, klidně přislaďte. Jablka jsou ale v moučníku sama o sobě sladká dost, a tak si myslím, že čím míň přidaného cukru, tím lépe. :)



Na středně velký plech (32x24 cm) budeme potřebovat:

Suché ingredience:

* 2 hrnky polohrubé mouky

* 3/4 hrnku kokosu

* 1/4 hrnku třtinového cukru

* 2 kypřicí prášky do pečiva

* kakao dle chuti

Mokré ingredience:

* 4 středně velká jablka

* 2 vejce

* 1 hrnek mléka

* 6 lžic rumu


Jak by řekl klasik, když nemáte rum, dejte tam jiný alkohol, v mým případě vaječný koňak. :)

Postup:

1. V míse smícháme všechny suché ingredience a dobře promícháme.


2. K suchým ingrediencím nahrubo nastrouháme oloupaná jablka a přidáme zbytek mokrých ingrediencí.




3. Dobře promíchanou směs přelijeme do pečicím papírem vyloženého plechu. Uhladíme stěrkou a pečeme zhruba 40 minut na 180°C na horní dolní ohřev. Buchtu hlídáme, aby se nám nahoře nespálila. Vnitřek bude přirozeně vlhčí.



4. Upečenou buchtu lehce pocukrujeme, nakrájíme na kousky a podáváme. Dobrou chuť!




Recept byl převzán a upraven z knížky:

PECHOVÁ, Jaroslava a Anna KRÁLOVÁ. Hrníčková kuchařka: vaříme a pečeme bez vážení. 3. vyd. Ilustroval Eva SÝKOROVÁ-PEKÁRKOVÁ. Praha: Laguna, 1995. Hrníčková kuchařka. ISBN 80-901815-5-4.

💗

Pro více inspirace a receptů mě navštivte na Instagramu! 💋


Komentáře