Fit mramorovaná tvarohová "buchta" bez mouky a přidaného cukru

Ahoj fitness maniaci!
Dneska přicházím s něčím naprosto božím!
Ano, já vím, že takhle začíná skoro každý článek na mém blogu, ale řekněme si upřímně, jakékoliv jídlo, které je nezdravé a my z něj dokážeme udělat zdravou ňamku, je boží! (Uff, to je ale souvětí :D)
Víte, jak jsme se minule bavili o těch oslavách? Dneska na to navážeme. Určitě znáte, když očekáváte návštěvu někoho z rodiny, který prostě neuznává to, jakým stylem žijete. Teď mám na mysli zdravý životní styl. :D Málo solíte, málo sladíte, bílá mouka je váš nepřítel, vaše jídlo vypadá "jako by ho už někdo jedl"... taky znáte tyhle řeči? No, tak dneska si ukážeme, jak na návštěvě těmto rýpalům zavřít pusu.
Kromě vajíčkové pomazánky můžete na oslavě podávat i tuhle úžasnou fit tvarohovou "buchtu" bez mouky a přidaného cukru, kterou si teď ukážeme. U nás doma je v současné době velice populární!

Na naší buchtičku budeme potřebovat:

* 2 odtučněné tvarohy
* 3 lžíce bílého jogurtu
* 3 vajíčka (žloutky a bílky zvlášť)
* 3-4 lžíce jemně mletých ovesných vloček/ 3 lžíce celozrnné špaldové mouky
* 3-4 lžíce agávového sirupu (nebo třtinového cukru - doporučuji 3 lžíce)
* vanilkové aroma nebo půlku citrónu do světlé části
* tunu kakaa a chia semínka do tmavé části

Na posypání:

* maliny, ovesné vločky, mandle - prostě cokoliv, co nám chutná :)

Na vymazání pečící formy:

* kokosový nebo jiný rostlinný olej, kokos/ celozrnnou špaldovou mouku



Začneme tím, že si troubu předehřejeme na 180°. Mezitím si v misce smícháme tvarohy, jogurt, vaječné žloutky a agávový sirup. Z bílků vyšleháme sníh, který pak přidáme do naší tvarohové směsi. Doporučuji použít místo citrónové kůry a šťávy vanilkové aroma, nezanikne tak pak sladká chuť buchty.



Do směsi teďka přisypeme jemně namleté ovesné vločky.


Zamícháme a směs rozdělíme napůl. Do jedné půlky nasypeme kakao, chia semínka a zamícháme. Není třeba doslazovat, chutě nám udělají perfektní kontrast.


Formu si vymažeme olejem, vysypeme kokosem a začneme vrstvit směsi, každou po 2 lžících, na sebe.


Nebojte se vzít špejli a trošku si se vzorem pohrát. :)
Teď už zbývá jen posypat naší buchtičku malinami, vločkami nebo čímkoliv, co máme rádi. :) Dáme péct na 40 minut na 180° do trouby a voilá, máme hotovo.






Já jsem buchtu ještě dozdobila malinovou omáčkou, aby lahodila vašemu očku. Myslím si, že když ji přisladíte nebo nahradíte vločky celozrnnou špaldovou moukou, tak bude chutnat i vaší ve-zdravém-stylu-konzervativní návštěvě! :) Vy si buchtičku dejte s nimi a rozhodně bez výčitek!



Dobrý, ne?! :)

Komentáře

  1. Profi nafocený postup! Škoda, že jí nemám ráda :/:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, ale děkuji. :) Mně zrovna přijde, že tahle buchta by mohla chutnat i lidem, co nejsou úplně na zdravou stravu. :D

      Vymazat
  2. Vypadá to naprosto úžasně.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, zkoušela jsem a je fakt výborná.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, zkoušela jsem a je fakt výborná. Určitě brzy upeču zase. Díky za recept.

    OdpovědětVymazat
  5. Jeeee, moc děkuji!! :) Jsem ráda, že chutná. :) Tenhle recept je můj nejoblíbenější!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za Vaši zpětnou vazbu! :)