Rychlá zdravá fitness vajíčková pomazánka

Ahoj všichni fitness maniaci! :)
Ještě dříve, než dneska začneme s 1. zdravým receptem, bych vám chtěla popřát všechno nejlepší do nového roku, hlavně hodně zdraví a vytrvalosti s vaší cestou napříč zdravým životním stylem!
Dnešní receptík bude vhodný na nějakou party (třeba tu novoroční) nebo třeba jen na domácí labužírování. Jedná se o vajíčkovou pomazánku pouze ze 2 ingrediencí, která vám bude 100% chutnat a co víc, budete jí moct sníst, kolik chcete, protože je naprosto guilty-free a není v ní žádná majonéza, máslo nebo tavený sýr.




Na naší pomazánku budeme potřebovat:
* 1 light cottage sýr s pažitkou
* 2 vajíčka
* sůl, pepř, cibulku podle chuti :)
* chlebík nebo v mém případě salát na servírování



Začneme tím, že si uvaříme vajíčka, které po uvaření a vychladnutí oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Do misky vylijeme cottage sýr (kdo chce, může odlít smetanu, ale nedělala jsem to, protože je pak pomazánka řidší a má jemnější chuť) a přidáme vajíčka na kostičky.




Poté to celé vidličkou rozmačkáme, můžete vzít i ruční mixér a rozmixovat to, ale to je podle mě docela zbytečné. :) Pokud máme, můžeme přidat čerstvou pažitku nebo sušenou bazalku. Na závěr dochutíme. Upozorňuji, že to není vůbec nutné nijak dochucovat, sůl už máme v cottagi. Tak a máme hotovo! Jednoduché jako facka, rychlé a naprosto bez výčitek! :)



O pomazánku se můžete klidně rozdělit se svým partnerem nebo kamarádkou, protože jí je poměrně hodně, ale upozorňuji, že je prostě výborná, a tak na ně možná nevyzbyde. :)

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za Vaši zpětnou vazbu! :)