Odlehčený cheesecake s jahodami ♥

Ahojky všichni!!

Musím vám říct, že v poslední době se cítím velice demotivovaně, nic mě nebaví a jsem většinu času smutná. Možná je to tím, že prostě nevidím takové výsledky, co bych chtěla vidět, a že už se pomalu dostávám do stresu kvůli tomu, že přichází léto. Ale o tom to přece není, ne? Stresovat se z toho, že přijde vedro a budu si muset vzít kraťasy nebo sukni... léto přece není o tom. Tak bych vám všem, co se tak krásně snažíte (a nevadí, že změny nejsou vidět hned), dneska chtěla říci, že léto je tu vlastně od toho, abychom si užili toho krásného počasí, odpočinuli si a hodili starosti za hlavu. A tak se teďka budu snažit i přistupovat k věcem, co mne trápí - budu dělat to, co mě baví (a je jedno, jestli to bude kardio 5x týdně nebo žádné kardio) no matter what. V souvislosti s tím teďka chystám takový motivační článek, který asi se zeleným čajíčkem v ruce přes týden napíšu, tak určitě vydržte, protože třeba právě vás nakopnu a zlepším vám náladu!

A teďka abychom se už dostali k dnešnímu bodu článku - téhle jemné, osvěžující dobrotě, která je vhodná na nějakou party nebo si ji můžete udělat pro radost jako já - jahodovému cheesecaku.
Je naprosto jednoduchý a rychlý na přípravu a garantuji vám, že když ho přinesete někomu známému, nebo si ho třeba vezmete jen tak na svačinu do školy/práce, tak s ním určitě blýsknete!! :)


Na dnešní jahodovou nádheru budeme potřebovat:
- Těsto:
* 200g mletých ovesných vloček (můžete použít jemné)
* 100g namletých mandliček (tady mám parádní tip - dají se sehnat za parádní cenu v Globusu - více v článku níže!!)
* 30g chia semínek (nemusí nutně být)
* 2 lžíce javorového sirupu
* 2 odměrky čoko proteinu (nemusí nutně být)

- Krém:
* 3 vaničky odtučněného tvarohu
* javorový sirup/ jiné sladidlo (individuální množství)

- Ozdoba:
* cca 1kg jahod (nepoužila jsem se všechny, ale nemám přesný údaj)


* KAČČIN TIP* Jestliže doma nemáte smoothie maker nebo jiný výkonný mixér, který by dokázal mandle rozemlít na malé kousíčky, určitě se podívejte v Globusu v regálu s pečícími prášky, pudinky... na rozemleté mandličky. V pytlíčku jich je přesně 100g (což potřebujeme) a stojí asi 30 nebo 40kč, což když porovnám s celými mandlemi, které musíte ještě navíc mlít, tak je to hodně dobrá cena a rozhodně vám ušetří práci. :)


Tak a teď k pečení. Troubu si předehřejte na 180°C a vystelte si  dortovou formu papírem. V misce smíchtejte všechny ingredience na těsto a přidejte trochu vody tak, aby vám vzniklo lepivé těsto, se kterým se vám bude dobře pracovat.



Těsto můžete při práci uždibovat, není tam žádné vajíčko, takže vás po něm nebude bolet břicho a už v "syrovém" stavu chutná výborně. :)
Těstíčko si namačkáme do dortové formy tak, abychom vytvořili i okraj, který bude držet krém. Takto připravený korpus strčíme do trouby na zhruba 10 minutek.


Vrhneme se na přípravu krému, který bude jednoduchý. A opět žádné vajíčko, takže cheesecake bude  po upečení bílý a hlaďoučký. 3 tvarohy smícháme s javorovým sirupem (doporučuji udělat krém trochu sladší, protože upečený bude chutnat trošičku neutrálněji), vytáhneme si korpus a nalijeme krém na něj. Poté to takhle strčíme asi na 20-30 minut do trouby.



Upečený dortík necháme vychladnout a podáváme nebo pokračujeme zdobením. Věřím, že kdybyste ho nechali takhle, tak vám bude taky moc chutnat. :)
Připravíme si jahody, které nařežeme na plátky a začneme pokládat po obvodu do kola. "Prdelky" jahod si schovejte až na vnitřní kolečka, protože na těch vnějších moc nedrží.
Voilá a máme hotovo!! :)
Doufám, že cheesecake zkusíte a že mi dáte vědět, jak vám chutnal. :)





Dobrou chuť!!

Komentáře

  1. Vypadá to nádherně, určitě vyzkouším. Toto by se dalo udělat i jako nepečené, co myslíte?
    Katka

    OdpovědětVymazat
  2. Jéééé, určitě vyzkoušej!! Nad nepečenou verzí jsem taky přemýšlela a myslim si, že by to určitě šlo!! :) Akorát s tím nemám zkušenost, tak si myslím, že aby tvaroh hezky stuhl, tak by se tam mohl přidat ztužoavač! Ale možná ne, vůbec nevím.. až zkusíš, tak dej určitě vědět!! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jo, paráda.

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá fantasticky a už je v troubě jsem na něj moooc zvědavá :-)

    OdpovědětVymazat
  5. začalo 2 kolo:)
    ps: páni vypadá fakt chutně :D

    OdpovědětVymazat
  6. Tak ten vypadá úžasně! 😍 a vůbec se nevzdávej! Jsi silná žena!😄💪

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Zuzi, jsi zlatíčko. Jednou je hold člověk nahoře, jednou dole. Vždycky může být hůř, a tak by měl být člověk rád za to, co má. Samozřejmě, že se nevzdám!! Mám ještě tolik cílů, na které si chci sáhnout.. a ty určitě taky, tak se opovaž to někdy vzdát!!

      Vymazat
  7. ahoj tak sis se umístila na 2 místě :) koukni na můj blog

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za Vaši zpětnou vazbu! :)