Ovesný tvarohový koláč s jablky

Ahojky všichni!

Je tady podzim, krásný, barevný a sychravý čas. Musim říct, že jsem ho nikdy neměla ráda, ale od té doby, co znám Upíří deníky, se ho nemůžu dočkat, protože ve mne evokuje pocit "večerní pohodičky" s vařicí polívkou, horkym čajem, teplejma ponožkama a úžasnym seriálem. :D
Musim ale říct, že je pro mě zatím dost hektický. Ve škole se to nějak kupí, do toho brigádka, lekce angliny, posilovna (kde jsem teďka skoro každý den, jupíí!)... takže jsem dost unavená a popravdě ani večer nemám moc energie na nějaké to pořádné vaření a pečení, a proto vznikl tenhle úžasný a jednoduchý recept, který hravě zvládnete po příchodu z práce/gymu/školy. Zabere vám pramálo času, chutná výborně a není v něm ani mouka, ani přidaný tuk a dokonce ani vajíčko! :)
Ještě než ale dneska začneme, dovolte mi vám oznámit jednu nádhernou věc, kterou jsem se před chvílí dozvěděla. Můj blog se dostal do nominace Blogerky roku v kategorii FOOD a můžu vám říct, že tomu nedokážu uvěřit. Jsem tak strašně šťastná a překvapená. Tohle místo tvořím ráda a s chutí a chci ho pořád vylepšovat a najednou (skoro náhodou, projížděla jsem zdroj návštěvnosti a najednou tam byla ta Blogerka!!) zjistím, že se dostalo do takovéhle soutěže, kterou sleduju už od začátku. Nevím, jestli náhodou nepíšu nesmysly nebo tak, protože jsem v totální euforii, ale jedno vám chci říct. A tohle dokážu sesmolit naprosto jasně: DĚKUJI VÁM. Za všechny vaše krásné komentáře, za všechny vaše pozitivní ohlasy, za všechny vaše návštěvy na tomhle blogu, za všechnu vaší podporu a energii, za to, že tady pro mne jste a jestli budete hlasovat, tak i za to vám moc děkuju. Tohle pro mne znamená opravdu mnoho a jsem hrozně šťastná, že můžu tohle místo právě pro VÁS tvořit. <3
Teď už ale pojďme opravdu na to. :)



Na tento úžasný ovesný koláč s tvarohem a jablky budeme potřebovat:

Korpus:
* 1 a 1/2 hrnku mletých ovesných vloček
* 1/2 hrnku kokosu
* 1 bílý jogurt (150g)
* 2-4 lžíce jablečného protlaku
* přírodní sladidlo (volím javorový sirup) - dávám 1 lžíci
* tuna skořice (aby to bylo pořádně podzimní! :D)
* pár rozinek (samozřejmě, že z oříškových směsí :D)

Náplň:
* 2 polotučné tvarohy
* přírodní sladidlo (javoráček) - 1 lžíce
* 1 jablko

Ingredience jsem bohužel nestihla vyfotit, ale věřím, že to zvládnete i bez fotky, protože jste strašně šikovní a koláč neni vůbec těžký na přípravu! :)
Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 180°C. V míse si smícháme všechny ingredience na korpus. Mělo by nám vzniknout takové lepivé těstíčko, které budeme vmačkávat do pečícím papírem vystlané formy (tahle skleněná má průměr 28 cm, myslím). Určitě se předem smočte prsty ve vodě, s těstíčkem se vám pak bude parádně pracovat. :) Trošku upravíme kraje a uděláme si prostor na krém.
Ten vytvoříme smícháním 2 polotučných tvarohů (používala jsem i 1 tučný a 1 odtučněný a byla to lahoda) a trošky javorového sirupu. Jednoduché jak dámský klik! :D Náplň pak nalijeme na korpus, jablko si rozkrojíme napůl, očistíme od semínek a nakrájíme na tenké plátky. Ty pak poklademe po koláči tak, aby nám vznikla jakási růžička. :)



Tak a teď už jen pečeme zhruba 30 minutek a po vychladnutí můžeme podávat s kopečkem bílého jogurtu a vlašskými oříšky. Garantuji vám, že se po něm zapráší!
Doufám, že ho vyzkoušíte a dáte vědět,
mám vás všechny moc ráda a přeji vám nádherný podzim,
Vaše KateFit29. <3



Komentáře

  1. Koláč je v troubě a jsem na něj hrozně zvědavá :) Zdenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je skvělá zpráva a já jsem zase hrozně zvědavá na to, jak dopadne a jak ti bude chutnat, Zdeni! :) Tak snad se povedl! :)

      Vymazat
    2. Voní to tu po skořici uz se těším na ráno až ochutnám.Zdenka

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za Vaši zpětnou vazbu! :)